Startimage city skyline
Illustration laptop mobile
Illustration house
Illustration cmputer

Sveriges dataportal för ökad innovationskraft

Data är en nationell resurs för samhällets, näringslivets och den offentliga sektorns utveckling. Det är en väg till transparens, innovation och tillväxt som gynnar hela samhället som skapas av medborgarna, näringslivet och myndigheter tillsammans.

Nyheter

 • 25 oktober 2023Över 6 000 nyckeltal från kommuner och regioner på Sveriges dataportal

  Nyckeltal från databasen Kolada innehåller bland annat data från analyser, prognoser, jämförelser och utveckling av digitala tjänster från en stor del av Sveriges alla kommuner och regioner. Att dessa data nu finns tillgängliga på Sveriges dataportal skapar nya möjligheter för innovativ användning av nyckeltalen.

 • 11 september 2023Forskningsdata berikar Sveriges dataportal

  Nu finns det ännu mer data här på Sveriges dataportal. Forskningsdata från fyrtio organisationer finns tillgänglig för medborgare, organisationer och företag att hitta, utforska och använda sig av.

 • 13 juli 2023REST API-profilen är uppdaterad och förstärkt med ett nytt område om säkerhet

  REST API-profilen ger dig som offentlig aktör bättre förutsättningar för att på ett effektivt sätt dela och använda data genom API:er. Nu är profilen uppdaterad och har dessutom förstärkts med ytterligare ett område – säkerhet.

Visa alla nyheter

Lär dig mer om API-hantering på Utvecklarportalen

Ta del av rekommendationer för hur den offentliga sektorn ska arbeta med utveckling av API:er. En första version av en nationell REST API profil finns publicerad på webbplatsen samt en API-Playbook.

Till Utvecklarportalen

Portalen i siffror

pages|statistic$statistic-screenreader
Data per månad
Beskrivning av statistik
-1Data & API:er
-1Organisationer

Topp 5 organisationer

  Topp 5 kategorier