Nyheter

 • 21 februari 2023Digg lanserar dataambassadörsprogram för att stödja arbetet med öppna data

  Dataambassadörsprogrammet vänder sig till dig som arbetar med datadelning inom offentlig sektor. Syftet är att bättre förstå vad öppna data och datadelning innebär och hur du och din verksamhet kan komma igång att dela er data.

 • 11 januari 2023Civilminister Erik Slottner inleder e-legdagarna 7-8 februari

  På e-legdagarna den 7-8 februari samlas vi kring frågor som berör digital identitet och e-legitimation. Civilminister Erik Slottner inleder dagarna med ett avstamp i e-legitimationens betydelse för svensk digitalisering.

 • 1 december 2022Nu blir det lättare att visa din data i Dataportalen

  I november 2022 släppte SCB en ny version av PxWeb, PxWeb2022, med funktionalitet som gör det smidigt att leverera data till dataportal.se. PxWeb används för att sprida statistik i dynamiska tabeller på webben från antingen PX-filer eller en SQL-databas.

 • 14 november 2022Se den nya dataportalen växa fram

  Under hösten kommer vi göra en del förändringar här på Sveriges Dataportal. Bland annat kommer dataportalen få ett nytt utseende och flera nya funktioner. Allt för att främja tillgången och användningen av data i Sverige.

 • 11 juli 2022REST API-profil ökar kvaliteten på API:er

  REST API-profilen är framtagen för att ge offentliga aktörer bättre förutsättningar att på ett effektivt sätt dela och använda data genom API:er.

 • 29 juni 2022Nytt verktyg för att automatiskt skapa metadata

  Det ska vara enkelt för offentliga aktörer att dela data på Sveriges dataportal (dataportal.se). Därför lanserar DIGG ett verktyg som underlättar för utvecklare att beskriva sin organisations API:er vid publicering.

 • 25 mars 2022DIGG bjuder in till informationsträffar om den föreslagna datalagen

  Under våren, med start 4 april, anordnar DIGG informationsträffar för att informera om den föreslagna datalagen om offentlig sektors tillgängliggörande av data. Träffarna är till för offentliga aktörer som påverkas av den föreslagna datalagen.

 • 7 mars 2022EU utlyser medel för värdefulla dataset

  Myndigheter, regioner och kommuner har nu möjlighet att tillsammans med europeiska partners söka om finansiering för att stärka samarbetet och flyttbarheten i värdefulla dataset. Dataseten ska finnas inom geospatiala data, jordobservation och miljö, meteorologiska data, statistik, företag och företagsägande eller mobilitet.

 • 23 februari 2022Webinarium om testinfrastruktur för big data till stöd för offentlig förvaltning

  Big Data Test Infrastructure (BDTI) stödjer offentliga förvaltningar med nödvändig teknisk dokumentation, verktyg och tjänster för att testa och prototypa analytics och big data-lösningar.

 • 25 november 2021Ny funktionalitet för att utforska API:er

  Utvecklingen av nya digitala lösningar bygger till stor del på att det finns väldokumenterade och tillgängliga gränssnitt för utbyte av data, så kallade API:er. Sedan tidigare finns möjlighet att söka efter API:er på Sveriges dataportal (dataportal.se). DIGG lanserar nu en ny funktionalitet för utvecklare som på ett enkelt sätt vill utforska dessa gränssnitt närmare.

Sida 1 av 3